Νέο

Me Luna Κυπελλάκι Περιόδου-Classic

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

24,90 €

Διαθεσιμότητα: Αμεσα διαθέσιμο

* Υποχρεωτικά Πεδία

24,90 €
SKU: Melunaclassic
 

Περιγραφή Προϊόντος

Από ποιο υλικό κατασκευάζεται το Me Luna;

Το Me Luna κατασκευάζεται από θερμοπλαστικό ελαστομερές ειδικά εξελιγμένο για φαρμακευτικά προϊόντα (φαρμακευτικό καουτσούκ TPE). Το υλικό αυτό δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε ειδικά για την περιοχή του κόλπου και κατά την παραγωγή του πραγματοποιείται αυστηρότατος εργαστηριακός και φαρμακευτικός έλεγχος.

Η πρώτη ύλη (TPE) παρασκευάζεται στην Γερμανία από την Kraiburg GmbH. Εξελίχθηκε για φαρμακευτικά προϊόντα για εξαιρετικά ευαίσθητες περιοχές, ώστε να μην δημιουργεί ερεθισμούς. Το θερμοπλαστικό ελαστομερές της Me Luna χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων και για θηλές μπιμπερών. Λόγώ των αυστηρών προδιαγραφών, που ισχύουν στη Γερμανία στα βρεφικά προϊόντα, μπορείς να είσαι σίγουρη, ότι πρόκειται για ύψιστης ποιότητας υλικό. Το υλικό ΤΡΕ έχει πιστοποιηθεί και τηρεί τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές της FDA (FDA, 2002/72/EC), (ISO 10993-10) και του BfR.

Πως χρησιμοποιείται το εμμηνορροϊκό κυπελλάκι Me Luna

Πριν από την πρώτη χρήση θα πρέπει να αποστειρώσεις το Me Luna σε βραστό νερό για τρία λεπτά. Στη συνέχεια προτείνουμε να αποστειρώνεται το αργότερο μετά τον κάθε κύκλο περιόδου. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αρκεί να το αδειάσεις και να το ξεπλύνεις με νερό ή να το καθαρίσεις με χαρτί υγείας ή υγρό μαντιλάκι. Στη συνέχεια μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

Τρόποι διπλώματος

Πριν την εισαγωγή του Me Luna θα πρέπει πρώτα να το διπλώσεις με κάποιο από τους τρεις παρακάτω τρόπους. Εσυ θα διαλέξεις ποιος τρόπος είναι για εσένα ο πιο άνετος. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι τρόποι για να το διπλώσεις.
Κατά την εισαγωγή πιέζουν τα τοιχώματα του κόλπου από έξω το κυπελλάκι Me Luna και δεν αφήνει να περάσει αέρας.

Μέθοδος δίπλωσης τύπου C
Είναι η πιο απλή μέθοδος. Πίεσε τις δύο πλευρές τη μια πάνω στην άλλη.

Μέθοδος δίπλωσης Punchdown
Αυτός ο τρόπος θα σου φανεί ίσως λίγο πιο περίπλοκος. Πίεσε την πάνω άκρη του Me Luna σε ένα σημείο προς τα κάτω (και προς τα μέσα) με τον αντίχειρα σου. Αυτή η μέθοδος είναι καλή γιατί με αυτό τον τρόπο διατηρείται περισσότερος αέρας στο εσωτερικό του κυπέλλου. Έτσι μπορεί μετά την εισαγωγή να ανοίξει καλύτερα.

Μέθοδος δίπλωσης τύπου S
Αυτός ο τρόπος είναι ιδανικός για τα μεγαλύτερα μεγέθη, όπως το L. Πίεσε και σχημάτισε το Me Luna στο πάνω μέρος ώστε να δημιουργηθεί σχήμα ζιγκ-ζαγκ, όπως ένα S.

Κρατώντας σταθερά το κυπελλάκι τοποθέτησε πρώτα τη διπλωμένη πλευρά στον κόλπο και στη συνέχεια και το υπόλοιπο. Αυτό μπορεί να γίνει αφού είσαι καθιστή στη τουαλέτα, όρθια ή και σε βαθύ κάθισμα, όπως νιώθεις εσυ πιο άνετα. Με λίγη πρακτική θα βρείς γρήγορα την καλύτερη θέση. Μερικές γυναίκες προτιμούν να τοποθετήσουν το Me Luna λίγο πιο κάτω από τον τράχηλο της μήτρας άλλες πάλι πιο χαμηλά.Πως να τοποθετήσεις σωστά το Me Luna

Για να αποφύγεις οποιαδήποτε διαρροή σιγουρέψου αν το Me Luna σου άνοιξε σωστά. Μπορείς να το κάνεις αυτό αφού στρίψεις λιγάκι το κυπελλάκι ή ψηλαφίζοντας με το δάχτυλο σου το πάνω μέρος. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα το Me Luna να αλλάξει στο ελάχιστο τη θέση του λόγω της κίνησης των μυών. Αυτό δεν περιορίζει τη λειτουργικότητα ή την άνεση.
Πόση ώρα μπορεί το Me Luna να παραμείνει στον κόλπο

Το Me Luna μπορεί να παραμείνει στον κόλπο για περίπου 8 έως. Συνήθως αρκεί να αδειάσεις το κυπελλάκι 2 με 4 φορές την ημέρα. Η ένταση της ροής της περιόδου διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα και από μέρα σε μέρα, έτσι αλλάζει και η διάρκεια που το φοράς. Για την αρχή σου συστήνουμε να αδειάζεις το κυπελλάκι σε πιο τακτά διαστήματα, όπως κάνεις και με τα ταμπόν και τις σερβιέτες. Με αυτό τον τρόπο θα καταλάβεις από μόνη σου το πόσο συχνά θα πρέπει να το αδειάζεις. Το Me Luna μπορεί να φορεθεί τόσο την ημέρα όσο και κατά την διάρκεια της νύχτας, υπό την προϋπόθεση ότι θα το αδειάσεις μετά από 8 ώρες. Κατά την ούρηση και την κένωση δεν θα χρειαστεί να αφαιρείς το κυπελλάκι.

Πώς να αφαιρέσεις το κυπελλάκι Me Luna

Αφού πλύνεις καλά τα χέρια σου μπορείς να αφαιρέσεις το κυπελλάκι από τον κόλπο. Διάλεξε μια άνετη θέση. Συνιστούμε πριν την αφαίρεση να είσαι σε βαθύ κάθισμα. Οι κολπικοί μύες θα βοηθήσουν στο να πιέσεις το κυπελλάκι προς τα κάτω. Ψηλαφίζοντας με το δάχτυλο σου θα νιώσεις το κάτω μέρος του κυπέλλου, τράβηξε απαλά την ουρίτσα. Στη συνέχεια, πίεσε προσεκτικά με τα δυο δάχτυλα (αντίχειρα και δείκτη) το κάτω μέρος του Me Luna ή τοποθέτησε το ένα δάχτυλο σου δίπλα από το κυπελλάκι, έτσι ώστε να αφαιρέσεις το κενό αέρος.

Μην τραβάς το κυπελλάκι από το στέλεχος χωρίς να χρησιμοποιείς τους κολπικούς μύες του πυελικού εδάφους. Το στέλεχος είναι εκεί για να πιάσεις καλύτερα το κύπελλο σου, δεν πρέπει να τραβάς το κυπελλάκι χωρίς να υποβοηθήθεις απο τους κολπικούς μύες.

Είναι σημαντικό να καταλάβεις ότι τις πρώτες φορές θα πρέπει να είσαι υπομονετική – χρειάζεται λίγη πρακτική μέχρι να μπορέσεις να αλλάζεις το κυπελλάκι με ευκολία. Να είσαι ήρεμη και χαλαρή. Μετά την αφαίρεση του Me Luna, το αδειάζεις και το καθαρίζεις. Στη συνέχεια μπορείς να το επαναχρησιμοποιείσεις κανονικά.

Συμβουλές και tricks

Αν θεωρείς ότι το κυπελλάκι σου σε δυσκολεύει στην αρχή, χαλάρωσε και να θυμάσαι ότι γίνεται πιο εύκολο με λίγη εξάσκηση. Ακόμα και αν χρησιμοποιούσες μέχρι τώρα ταμπόν, δεν μπορείς να συγκρίνεις την τοποθέτηση των ταμπόν με αυτήν του Me Luna.

Στις περισσότερες περιπτώσεις (˃95%), η δυσκολία στη χρήση ή οι διαρροές οφείλονται σε λανθασμένο χειρισμό. Να έχεις στο νου σου, ότι οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται μέχρι και τρεις κύκλους, για να βρούνε τον τρόπο πώς να εισάγουν το κυπελλάκι περιόδου. Μπορείς να δοκιμάσεις διάφορα χρήσιμα tricks αν δεν έχεις καταφέρει να τοποθετείσεις με ευκολία το κύπελλο Me Luna

• Η μέθοδος δίπλωσης: Προσπάθησε να διπλώσεις το Me Luna, έτσι ώστε να έχει ακόμη αέρα μέσα σε αυτό. Η punchdown μέθοδος είναι ένας εύκολός τρόπος. Πειραματίσου με διαφορετικές τεχνικές και βρες ποια είναι η καλύτερη για εσένα.

• Η εισαγωγή του κυπέλλου είναι πιο εύκολη αν βρέξεις το Me Luna με λίγο νερό.

• Χρησιμοποιήσε τους κολπικούς μύες σου για να πάρει το Me Luna τη σωστή θέση - μετά την εισαγωγή πίεσε με τους μύες το κυπελλάκι προς τα κάτω, έτσι σπρώχνεις το Me Luna άλλη μια φορά λίγο προς τα κάτω. Ειδάλλως τράβηξε το Me Luna με το χέρι σου χρησιμοποιώντας το στέλεχος προς τα κάτω.

• Πριν χρησιμοποιήσεις το Me Luna, πλύνε το με κρύο νερό. Το ζεστό νερό μαλακώνει ελαφρώς το υλικό του κυπέλλου. Εάν το υλικό είναι κρύο, είναι λιγότερο εύκαμπτο, άρα πιο σταθερό και έτσι μπορεί να ανοίξει πιο εύκολα μέσα στον κόλπο.

Πως καθαρίζεις το Me Luna

Πώς να καθαρίσεις και να φροντίζεις το Me Luna σου

Το Me Luna σου προσφέρει πολλά θετικά, ένα από αυτά είναι και ο πολύ απλός καθαρισμός του. Το υλικό (ΤΡΕ) χρησιμοποιείται στον ιατρικό τομέα και καθαρίζεται και αποστειρώνεται πολύ εύκολα. Το κύπελλο Me Luna μπορείς χωρίς πρόβλημα να το αποστειρώσεις βράζοντας το με νερό.

Κάθε γυναίκα αποφασίζει για τη μέθοδο αποστείρωσης, που θεωρεί ότι είναι η πιο κατάλληλη γι' αυτήν. Σε παρακάτω σημείο σου παρουσιάζουμε μερικές μεθόδους καθαρισμού.

Πριν την πρώτη χρήση του Me Luna θα πρέπει να το αποστειρώσεις με βραστό νερό για 2-3 λεπτά.

Διάλεξε το μέγεθος σου

Ελαφρά ροήΚανονική έως μεγάλη ροήΠολύ αίμα
Γυναίκες χωρίς πρώτη σεξουαλική ζωή S S S
Έφηβη S S M
Νεαρή κοπέλα, που δεν έχει κάνει παιδί S S ή M M
Νεαρή κοπέλα, που έχει γεννήσει S M M ή L
Ενήλικη γυναίκα, που δεν έχει γεννήσει S M M ή L
Ενήλικη γυναίκα, που έχει γεννήσει S ή M M ή L L
Αθλητικός τύπος S S M

Πως να διαλέξω το MeLuna μου

Το MeLuna παράγεται σε τρεις τύπους: Classic, Sport και Shorty.

Η περιοχή του κόλπου είναι διαφορετικά δομημένη σε κάθε γυναίκα και για το λόγο αυτό εμείς στην MeLuna εξελίξαμε τα τριών ειδών αυτά κυπελλάκια.

Κάθε τύπος διατίθεται σε τρία μεγέθη S, M, L έτσι ώστε να υπάρχει για κάθε γυναίκα ο ιδανικός τύπος και το κατάλληλο μέγεθος για όλες τις γυναίκες. Το εμμηνορροϊκό κύπελλο πρέπει να εφαρμόζει τέλεια στον κόλπο. Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ μικρό ούτε πολύ μεγάλο αλλά και ούτε πολύ μαλακό ούτε και πολύ σκληρό. Το κύπελλο πρέπει να ανοίγει ολοκληρωτικά και να εφαρμόζει ακριβώς στα εσωτερικά τοιχώματα του κόλπου.

Ο βαθμός ελαστικότητας του Classic (το Classic είναι και ο πιο διαδομένος τύπος) είναι μέτριος. Το μέγεθος είναι κανονικό ώστε να εφαρμόζει ιδανικά στις περισσότερες γυναίκες με κανονικό τράχηλο.

Το Sport αποτελείται από ελαφρώς σκληρότερο υλικό και είναι ιδανικό για γυναίκες με έντονη αθλητική δραστηριότητα.

Το Shorty που είναι μικρότερο σε ύψος (τις ακριβής διαστάσεις θα τις βρεις λίγο πιο κάτω) είναι για γυναίκες με μικρότερο τράχηλο.

Ωστόσο υπάρχουν γυναίκες χωρίς έντονη αθλητική δραστηριότητα οι οποίες προτιμούν το Sport και αντιθέτως γυναίκες με έντονη αθλητική δραστηριότητα να προτιμούν το Classic και το Shorty.

Εσυ ξέρεις καλύτερα από κάθε άλλον το σώμα σου και εσύ θα αποφασίσεις ποιος τύπος Meluna σου ταιριάζει καλύτερα.

Υγιεινό

Το εμμηνορροϊκό κυπελλάκι Me Luna είναι 100% ιατροφαρμακευτικό προϊόν και δεν περιέχει βλαβερές και τοξικές ουσίες. Αντίθετα με τα ταμπόν, δεν ερεθίζει το εσωτερικό της ευαίσθητης περιοχής, διότι δεν απορροφάει τα κολπικά υγρά, που είναι απαραίτητα για τη ομαλή λειτουργία του κόλπου. Αυτό το καθιστά ιδανικότερη λύση για γυναίκες με ευαίσθητη περιοχή, οι οποίες είναι επιρρεπής σε κολπικές λοιμώξεις και αλλεργίες, έτσι διατηρεί το ευαίσθητο pH και δεν ταράζει την ισορροπία των βακτηρίων του κόλπου.

Άνετο

Το εμμηνορροϊκό κυπελλάκι MeLuna φοριέται πάντα, κατά τη διάρκεια του ύπνου, σε ταξίδια καθώς επίσης και σε κάθε αθλητική δραστηριότητα, ακόμη και στο κολύμπι! Είναι έτσι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο, ώστε να νιώθεις σαν να μην φοράς τίποτα.

Η εισαγωγή του είναι πολύ εύκολη και απλή, επειδή το υλικό και ο σχεδιασμός του έχει εξελιχτεί σε ειδικά εργαστήρια στην Γερμανία μετά από μακροχρόνιες έρευνες και δοκιμές. Απλά δίπλωσε και τοποθέτησε το κυπελλάκι στον κόλπο, σε χαμηλότερη θέση σε σύγκριση με το ταμπόν.

Αξιόπιστο

Λόγω του καινοτόμου σχεδιασμού του MeLuna νιώθεις ασφάλεια και άνεση σε κάθε περίσταση. Το πάνω μέρος του κυπέλλου είναι έτσι διαμορφωμένο για να σταθεροποιείται στη σωστή θέση στα τοιχώματα του κόλπου. Το αφαιρείς μόνο όταν το θελήσεις, πιέζοντας τα πλαϊνά του κυπέλλου για να το βγάλεις.

Το σχήμα και η χωρητικότητα του MeLuna εξασφαλίζει τη μέγιστη απόδοση ακόμη και αν έχεις αυξημένη ροή του αίματος. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια του μπάνιου και στη κολύμβηση, διότι παραμένει σταθερά στο ίδιο σημείο και αποτρέπει την εισροή νερού στον κόλπο.

Φιλικό προς το περιβάλλον

Κατά μέσο όρο μια γυναίκα χρησιμοποιεί περίπου 17.000 σερβιέτες/ταμπόν στη ζωή της. Ταμπόν και σερβιέτες έχουν τεράστιες επιπτώσεις στο περιβάλλον διότι χιλιάδες τόνοι χρησιμοποιημένου προϊόντος καταλήγουν καθημερινά στα σκουπίδια και στις χωματερές . Το κυπελλάκι Me Luna είναι απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον, διότι είναι σχεδιασμένο για μακροχρόνια χρήση. (Κάθε κύπελλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως και δέκα χρόνια). Χρησιμοποιώντας το Me Luna συμβάλλεις στο να μειωθεί η ρύπανση του περιβάλλοντος και στην διαφύλαξη των δασών, εφόσον αποφεύγεις να χρησιμοποιείς προϊόντα και εναλλακτικές που χρησιμοποιούν ως βάση το χαρτί. Η χρήση του είναι απλή και μπορεί να καθαριστεί γρήγορα και εύκολα, αδειάζοντας το στη τουαλέτα ή στο νιπτήρα και απλά το ξεπλένεις χρησιμοποιώντας νερό ή υγρά μαντιλάκια.

Οικονομικό

Κατά μέσο όρο μια γυναίκα ξοδεύει 50 έως 120 ευρώ το χρόνο για κλασσικά προϊόντα υγιεινής όπως σερβιέτες και ταμπόν. Επαναχρησιμοποιώντας το ίδιο κυπελλάκι περιόδου για μεγάλο χρονικό διάστημα έχεις τη δυνατότητα να εξοικονομήσεις πολλά χρήματα. Με το κυπελλάκι περιόδου Me Luna θα κάνεις μια επένδυση, αποσβένοντας τα χρήματα που ξοδέψες μέσα σε μόλις τρεις μήνες.

Υπολόγισε & εξοικονόμησε

Θέλεις να μάθεις πόσα χρήματα ακριβώς θα εξοικονομήσεις χρησιμοποιώντας το εμμηνορροϊκό κυπελλάκι Me Luna; Λογάριασε κατά μέσο όρο πόσα ταμπόν και πόσες σερβιέτες χρησιμοποιείς σε κάθε περίοδο σου και αυτό πολλαπλασίασε το για 6 μήνες, 1 χρόνο και 5 χρόνια. Θα καταλάβεις πόσα χρήματα εξοικονομείς χρησιμοποιώντας το κύπελλο Me Luna.

Αξιολογήσεις

Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να αξιολογήσουν το προϊόν. Παρακαλούμε, συνδεθείτε ή κάνετε εγγραφή.