Η Natural Pea Protein της Lamberts είναι μια πρωτεΐνη σε σκόνη από μπιζέλια. Η διαδικασία της εκχύλισης και η χρήση φρέσκων μπιζελιών αυξάνει την περιεκτικότητα της πρωτεΐνης του προϊόντος από τα επίπεδα του 6% στο 90%. Αυτή η διαδικασία παράγει υψηλής περιεκτικότητας διαλυτή πρωτεΐνη που είναι πιο εύκολα διασπώμενη και απορροφούμενη.
Tα αμινοξέα αυτά (βαλίνη, λευκίνη, ισολευκίνη) αποτελούν το βασικό δομικό συστατικό για τον σχηματισμό του 1/3 του συνόλου της μυϊκής πρωτεΐνης του οργανισμού. Εκτός του σημαντικού δομικού τους ρόλου αποτελούν την κύρια πηγή κάλυψης των ενεργειακών αναγκών των μυών, καθώς καταβολίζονται αποκλειστικά στον μυϊκό ιστό.
Η επιλογή αγνών μπιζελιών ως πηγή παραγωγής αυτής της πρωτεΐνης έγινε επειδή το προφίλ των αμινοξέων που παρέχουν τα μπιζέλια είναι πλούσια σε "αμινοξέα διακλαδούμενης αλύσου" (λευκίνη, ισολευκίνη και βαλίνη) και αποτελούν την πλουσιότερη σε αργινίνη φυτική πηγή.
Τα αμινοξέα αποτελούν δομικά συστατικά των πρωτεϊνών. Οι πρωτεΐνες συμβάλλουν στην ανάπτυξη και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας. *
*Οι παραπάνω πληροφορίες σχετικά με : Πρωτεΐνες αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), αριθμ. κανονισμού Ε.Ε. 432/2012, αριθμ. EFSA Journal 2010·8(10):1811, 2011·9(6):2203 [Πρωτεΐνες]
Δοσολογία
20 γρ ημερησίως.
Αντενδείξεις-Αλληλεπιδράσεις
Να μην χρησιμοποιείται κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό.
Οδηγίες Χρήσης
10 gr σκόνης απαιτούνται για την παρασκευή ενός μικρού μεγέθους Milk Shake και 20 gr σκόνης απαιτούνται για την παρασκευή ενός μεγάλου μεγέθους Milk Shake.
Η σκόνη είναι ευκόλως διαλυτή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αναμιγνυόμενη με φρέσκα φρούτα στην παρασκευή δροσιστικών Smoothies. H υφάλμυρη γεύση της σκόνης "χάνεται", όταν αναμιγνύεται με φρούτα.
Δεν περιέχει γλουτένη
Δεν περιέχει λακτόζη
Κατάλληλο για vegans
Κατάλληλο για χορτοφάγους
Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ:20377/24.02.2014. Ο αριθμός γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας του ΕΟΦ.